Näin kokoat mukavan ja ergonomisen etätyöpisteen

Kotona ei aina tule ajateltua hyvää työasentoa ja ergonomiaa. Näillä pienillä muutoksilla etätyöstä tulee mukavampaa ja selkä kiittää!

1. Ergonomisessa työtuolissa istut mukavasti

Kevyet työtuolit ovat kauniita ja sopivat hyvin kodin sisustukseen. Ergonomisessa tuolissa on säätömahdollisuuksia.

Vaihda tavallinen tuoli työtuoliin. Tärkeintä on, että tuolissa on mukava istua.

Varsinaisessa ergonomisessa työtuolissa voi säätää korkeutta ja selkänojaa itselle sopivaksi. Silti työtuolin ei tarvitse olla ruma ja iso, vaan malleja on joka lähtöön, ja kevyet tuolit sopivat myös ruokapöydän ääreen tai olohuoneen sisustukseen. Myös jumppapallo ja satulatuoli ovat hyviä vaihtoehtoja eivätkä vie liikaa tilaa.

Työtuolissa on tärkeintä, että siinä on mukava istua ja siinä voi välillä lepuuttaa selkää. Käsinojista saa tukea käsivarsille, jolloin ne eivät väsy.

2. Työpöydän luovat vaihtoehdot

Työpöytä on osa ergonomisen työpisteen kokonaisuutta ja siihen kannattaa satsata, jos teet paljon töitä kotona ja tilaa riittää. Jos kotiin ei mahdu työpöytää, mieti, voiko kirjahyllyyn asentaa pienen työtason tai voitko korvata jonkun huonekalun kirjoituslipastolla. Korkeamman lipaston ääressä voi työskennellä välillä seisten ja sisälle mahtuu tarvittaessa tulostin.

Kirjahyllyn työtasoa voi nostaa ylemmäs seisomakorkeudelle. Kuvat Lundia

3. Valo vaikuttaa virkeyteen

Luonnonvalo on paras työvalo, mutta talviaikana tarvitaan myös valaisin pöydälle tai lattialle. Kuva Vepsäläinen

Etätyöpiste kannattaa sijoittaa lähelle ikkunaa, jos mahdollista, koska luonnonvalo on paras työvalo. Lisäksi pöydällä tai lattialla on hyvä olla kevyt työvalaisin, jota voi siirrellä tarpeen mukaan. Ikkunasta tai lampusta tuleva valo kannattaa suunnata poispäin näytöltä, jotta vältytään häikäisyiltä ja heijastuksilta.

4. Oma ihana etätyöpiste

Sisusta työpiste itselle mieluisilla tauluilla tai hauskoilla purkeilla. Samanväriset kansiot ja laatikot luovat rauhallista ilmettä, ja myös viherkasvit lisäävät viihtyisyyttä sekä puhdistavat ilmaa. Jos työpisteen vieressä on laatikosto tai seinällä hyllykkö tarvikkeita ja papereita varten, työpöytä on helpompi pitää kauniina ja siistinä.

Hyvässä etätyöpisteessä kohtaavat mukavuus, viihtyvyys ja esteettisyys. Kuva Vepsäläinen

Lataa veloituksetta opas: Kodin toimiva & inspiroiva työpiste.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *